Tekstanalyses

Hoe werkt dat, zo’n tekstanalyse? 

Je stuurt me je tekst, met eventueel de vragen of onderwerpen waarvan je wilt dat ik er extra aandacht aan besteed (bijvoorbeeld: is het spannend genoeg? Is de hoofdpersoon geloofwaardig? Gebruik ik clichés?). Ik maak dan een schriftelijk leesrapport, dat we eventueel telefonisch of in persoon kunnen bespreken. Kosten: een rapport van 2 a 3 a-4’tjes over een boekmanuscript (poëziebundel of proza) van maximaal 100.000 woorden kost 350 euro incl. BTW.

Een rapport van 1 a 2 a-4’tjes over een paar gedichten of korte verhalen (maximaal 7500 woorden proza, of 10 gedichten) kost 100 euro incl. BTW. Je krijgt het rapport meestal binnen drie weken na ontvangst van je tekst. Wil je ook een nabespreking van het rapport of heb je andere wensen, mail me dan voor een prijsopgaaf.

 

Mijn achtergrond

Het analyseren van literaire teksten heb ik geleerd tijdens mijn studies Engels en Redacteur/Editor, maar vooral in de praktijk. Als hoofdredacteur van het tijdschrift Lava heb ik honderden teksten beoordeeld, en tientallen samen met de auteur geredigeerd. Ik heb op de redactie van een Canadese en twee Nederlandse literaire uitgeverijen gewerkt. Daar heb ik o.a. schrijvers begeleid en teksten geanalyseerd. Mijn vaardigheden heb ik dus in de praktijk van het boekenvak kunnen trainen en aanscherpen. Omdat ik zelf proza en poëzie schrijf en publiceer, begrijp ik het schrijfproces van binnenuit.

 

Enkele van de schrijvers die ik begeleid heb:

Peter Gordijn – Wakker: levenslessen van een Apache piloot

Janine Keijser – Rauw

Monique Koemans2013

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s