Schrijfcoaching

Woordheks geeft schrijfcoaching aan non-fictie-, proza- en poëzieschrijvers. Onder non-fictie vallen ook scripties en dissertaties. Ik geef workshops, begeleid het schrijfproces en maak tekstanalyses.

Tekstanalyses maak ik voor schrijvers die wel eens meer willen horen over hun teksten dan ‘heel leuk, hoor’, of ‘helaas past uw manuscript niet in ons fonds’. Enkele reacties van klanten: ‘Ik ben blij met je opbouwende, eerlijke commentaar […] ik kreeg de indruk dat je mijn verhalen echt gelezen hebt.’ (anon.),  ‘Fascinerend, ik ben onder de indruk van je terugkoppeling en weet nu precies wat ik ga doen.’ (Michiel Cobben), “Eindelijk eens iemand die echt iets verstandigs over mijn manuscript te melden heeft.” (Geeske Hagen). Een tekstanalyse is een grondige blik op je tekst: wat is er goed aan, wat kan beter, waarom is het wel of niet geschikt voor publicatie. Mijn insteek is altijd positief en mijn kritiek opbouwend. Meer weten?

Hulp bij het schrijfproces  is er om over een writer’s block heen te komen. Misschien zijn er sommige onderdelen van het schrijven waar je steeds op vastloopt. Je vindt het bijvoorbeeld moeilijk om een verhaal af te ronden, zoekt naar technieken om je gedichten spannender te maken of vindt dialogen lastig om te schrijven. Het kan ook dat je geen schrijfproblemen hebt, maar enkel een vaste, deskundige ‘meelezer’ zoekt. Soms helpt het al enorm als je een deadline krijgt. Meer weten?

Schrijfworkshops zijn er voor iedereen. Ik stel in opdracht een workshop samen die precies bij jouw groep past. Zo gaf ik workshops liefdesgedichten schrijven aan docenten, haiku’s maken voor kinderen, omgaan met writer’s block voor schrijvers van alle niveaus. Ook heb ik lesmateriaal ontwikkeld dat gebruikt wordt op middelbare scholen. Momenteel staan er geen workshops in de planning. Ik hou ervan om nieuwe lessen samen te stellen, dus aarzel niet om een workshop op maat aan te vragen. Meer weten?


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s